Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Odotusajat ikääntyneiden palveluihin kasvaneet Lohjalla

Viime heinä- ja joulukuun välisenä aikana odotusajat ikääntyneiden sosiaalipalveluihin kasvoivat Lohjalla verrattuna edelliseen puolivuotiskauteen.

Ajanjaksolla vanhusten päivätoiminnan odotusaika on ollut keskimäärin 2 kuukautta 2 päivää. Odotusaika on kasvanut yli kahdella viikolla viime vuoden alkupuoliskolta.

Tavallisen palveluasumisen odotusaika on kasvanut sitäkin enemmän. Heinä–joulukuussa odotusaika on ollut keskimäärin 2 kuukautta 16 päivää. Viime tammi- ja kesäkuun välisenä aikana odotusaika oli keskimäärin kuukauden ja 22 päivää.

Tehostetun palveluasumisen odotusaika on viime vuoden jälkipuoliskolla ollut keskimäärin 2 kuukautta 14 päivää. Kasvua on ollut kuusi päivää viime kesäkuuta edeltäneeltä ajalta.

Odotusajat mahtuvat vielä lain puitteisiin, sillä iäkkäällä henkilöllä on oikeus saada hänelle myönnetyt sosiaalipalvelut viimeistään kolmen kuukauden kuluttua päätöksen teosta.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on Lohjalla myönnetty kriteereiden täyttyessä viipymättä, samoin omaishoidon tuki.

Kotihoito ja tukipalvelut ovat olleet saatavissa tarvittaessa samana päivänä tai viimeistään seitsemän arkipäivän kuluttua myöntämisestä.

Tiedot käyvät ilmi Lohjan kaupungin tiedotteesta. Vanhuspalvelulaki velvoittaa kunnat julkaisemaan puolivuosittain tiedot siitä, missä ajassa iäkäs henkilö voi saada hakemansa sosiaalipalvelut.