Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raaseporissa 558 uutta koronatartuntaa – johtava lääkäri Tove Wide: "Rokotukset pienentävät myös long covid -riskiä"

Raaseporissa on todettu kahden viime viikon aikana eli 3.–16. tammikuuta 558 uutta koronavirustartuntaa. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista on nyt 32 prosenttia.

–Sairaalahoitoa tarvitsevat, vakavan infektion sairastaneet potilaat saattavat olla pitkään toipilaina. Niin kutsuttua long covidia, jossa oireet kestävät yli kolme kuukautta, näemme vain muutamia tapauksia avohoidon potilaiden joukossa, mutta aika näyttää, kuinka hyvin ihmiset toipuvat. Rokotukset pienentävät myös long covid -riskiä, kertoo johtava lääkäri Tove Wide tiedotteessa.

Raaseporista muistutetaan, että kontaktien välttämisessä on nyt suurin vastuu asukkaalla itsellään, työnantajien vastuulla on etätyön tai poissaolopäivien mahdollistaminen. Tartunnanjäljitys keskittyy riskiryhmiin kuuluviin, asumisyksiköihin ja vuodeosastoille sekä henkilöihin, jotka asuvat tartunnan saaneen kanssa samassa taloudessa.

– Kun lähes prosentti väestöstä saa viikoittain positiivisen testituloksen, tartuntoja ei voi enää estää tartunnanjäljityksellä. Nyt henkilöstöä tarvitaan rokotuksiin ja valmiuteen siltä varalta, että sairaanhoidon sänkypaikkojen tarve kasvaa. Tämän lisäksi perusterveydenhuollossa on paljon muita tehtäviä, joita ei voi laiminlyödä, Wide muistuttaa.

Ajanvaraus kolmanteen rokotukseen on avoinna kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kaupunki tarjoaa rokotuksia myös 5–11-vuotiaille.

Ajan voi varata koronarokotusaika.fi-palvelusta tai puhelimitse numerosta (019) 289 3141. Samojen kanavien kautta voit varata ajan myös ensimmäiseen tai toiseen rokotukseen.