Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaalit 2022: | Demareiden kannatus selvässä kärjessä Lohjan ennakkoäänestyksessä – RKP jyrää Raaseporissa

Demarit kahmivat ennakkoäänestyksessä Lohjalla selvän johtopaikan aluevaaleissa. Alustavan laskennan mukaan demarien osuus äänistä oli 31 prosenttia.

Toisena oli tässä vaiheessa kokoomus 19,9 prosentilla. Kristillisdemokraatit ovat olleet joukoin liikkeellä ennakkoäänestyspäivinä, sillä se kiri ennakkoäänissä mitattuna Lohjalla kolmanneksi 10,3 prosentilla äänistä.

Vasemmistoliiton osuus oli tässä vaiheessa 9,4 prosenttia ja Perussuomalaisten osuus 9,1. Keskustan osuus oli 6,6, Vihreiden osuus 6,3 ja RKP:n 3,3.

Suomen ruotsalainen kansapuolue on saanut Siuntiossa 37,1 prosenttia äänistä, kun ensimmäiset tiedot julkistettiin. Äänistä oli tuolloin laskettu 51,9 prosenttia. Toiseksi eniten ääniä on saanut Kansallinen Kokoomus 21 prosenttia ja kolmanneksi eniten Suomen Sosialidemokraattinen puolue.

Vihreän liiton ennakkoäänistä saama määrä on 7,4 ja Perussuomalaisten 7,2 prosenttia.

RKP jyrää odotetusti Raaseporin ennakkoäänissä. RKP sai ennakkoääniä 3323 eli 61,0 prosenttia. SDP on saanut Raaseporissa 1133 ennakkoääntä ja ennakkoäänistä 20,8 prosenttia. Kokoomus sai Raaseporissa 269 ennakkoääntä ja ennakkoäänistä se on 4,9 prosenttia.

Vihreät saivat Raaseporissa 205 ennakkoääntä eli ennakkoäänistä 3,8 prosenttia. Perussuomalaiset saivat Raaseporissa 2,4 prosenttia ennakkoäänistä ja ennakkoääniä tuli 126. Keskusta sai Raaseporin ennakkoäänistä 0,8 prosenttia ja ääninä 41 ennakkoääntä.

Kristillisdemokraatit saivat Raaseporissa 33 ennakkoääntä ja se on 0,6 prosenttia ennakkoäänistä. Liike nyt sai 31 ennakkoääntä, mikä oli 0,6 prosenttia ennakkoäänistä. Valta kuuluu kansalle-ryhmä 26 ennakkoääntä. Se on 0,5 prosenttia ennakkoäänistä.

Pirattipuolue sai viisi, Eläinoikeuspuolue 2, SKP 8 sekä Kristallipuolue ja Sitoutumattomien yhteislista yhden ennakkoäänen.

Kun Inkoon äänistä oli kello 20 jälkeen laskettu 56 prosenttia, oli kunnan ykköspuolue jo hyvin selvä.

Inkoossa ylivoimaisesti suurimman kannatuksen oli saanut Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Puolue sai äänistä 74,7 prosenttia, eli 1 157 kappaletta.

Toiseksi suurinta kannatusta nautti Kansallinen Kokoomus, joka tosin jäi kauas kunnan ykköspuoluesuosikin taakse. Ääniä Kokoomus oli kerännyt 8,3 prosenttia, 128 kappaletta. Pesäero kolmanneksi suosituimpaan puolueeseen eli Suomen Sosialidemokraattiseen puolueeseen jäi pieneksi, sillä demarit olivat napanneet äänisaaliista 7,6 prosenttia eli 118 kappaletta.

Muista suurista puolueista Perussuomalaiset porskutti neljäntenä 2,8 prosentin äänisiivulla eli 44 äänellä.

Vihreä Liitto kiri 2,5 prosentin ääniosuudella, 38 äänellä persujen perässä. Vasemmistoliitto oli saanut 1,7 prosentin kannatuksen eli 26 ääntä. Suomen Keskusta tuli seuraavana 0,8 prosentin suorituksella, johon oikeutti 13 ääntä.

Suomen Kristillisdemokraatit oli saanut 0,6 prosentin kannatuksen kymmenellä äänellä, ja Liike Nyt 0,4 prosentin kannatuksen kuudella äänellä. Pienemmät puolueet olivat keränneet yksittäisiä ääniä. Ainoastaan Piraattipuolue ja Liberaalipuolue eivät olleet saaneet lainkaan kannatusta.

Yhteensä ääniä oli kunnassa laskettu 1 549, joista kuusi oli mitättömiä.

Inkoon äänestysprosentti vaaleissa oli 63,8 prosenttia.

Vihdissä aktiivisimmin uurnille olivat lähteneet Kokoomuksen kannattajat. Ennakkoäänten laskennan valmistuttua Kokoomus johti 27,8 prosenttiyksikön kannatuksellaan. Toisiksi eniten ääniä oli saanut sdp, jolle äänistä oli annettu 19,5%. Kolmanneksi suurimman äänisaaliin keräsi Keskusta (17,6%). Ääntenlaskennan ollessa vielä kesken, Perussuomalaisten kannatus näytti lukemaa 14,1%, Vihreä liiton 6,7%, Vasemmistoliiton 4,7%, RKP:n 2,6% ja KD:n 4,8%.

https://www.lansi-uusimaa.fi/vaalitulospalvelu/#/vaalipiirit/000