Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Raaseporissa ei enää tehdä karanteenipäätöksiä – 1 600 karanteenipäätöstä on vielä kirjoittamatta

Kahden edellisen viikon aikana Raaseporissa on todettu 499 uutta covid-19-tapausta. Tämä on kuutisenkymmentä vähemmän, kuin edellisellä kahden viikon jaksolla.

Kaupunki tiedottaa, että todelliset lukemat ovat kuitenkin moninkertaiset, kun joukkoon lisätään positiiviset kotitestit sekä oireettomat ja lieväoireiset henkilöt, joita ei ole testattu.

Raaseporissa ei ole enää keskiviikosta 26.1.2022 lähtien tehty karanteenipäätöksiä.

Positiivisen testituloksen saaneen tulee pysyä kotona ja välttää kontakteja vähintään viisi vuorokautta oireiden alkamisesta, kunnes on ollut oireeton kaksi vuorokautta.

Oireettoman, positiivisen testituloksen saaneen henkilön tulee pysyä kotona viisi päivää positiivisesta testituloksesta.

Positiivisen testituloksen – myös kotitestillä – saanut henkilö voi kysyä työnantajaltaan mahdollisuutta saada sairauslomaa omalla ilmoituksella tai vaihtoehtoisesti olla yhteydessä työterveyteen tai terveyskeskukseen saadakseen sairaustodistuksen. Sairaiden lasten vanhemmat voivat olla yhteydessä neuvolaan.

Suosituksen mukaan koronavirukselle mahdollisesti altistuneen tulee mahdollisuuksien mukaan välttää kontakteja viiden vuorokauden ajan. Ne täysin oireettomat henkilöt, jotka eivät voi tehdä etätyötä tai muuten olla sopimuksen mukaan pois työpaikalta, voivat mennä töihin, kunhan noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään kasvomaskia.

Raasepori tiedottaa myös, että tällä hetkellä noin 1 600 karanteeni- ja eristyspäätöstä on vielä kirjoittamatta. Se työntekijä tai työnantaja, joka odottaa päätöstä Kelan tartuntatautipäivärahaa varten, voi tehdä hakemuksen Kelaan saman tien ja liittää lääkärintodistuksen hakemukseen myöhemmin. Kela vaatii, että hakemus pitää lähettää 60 päivän sisällä siitä päivämäärästä, josta päivärahaa haetaan.