Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vedenkeittosuositus jatkuu Hyönölässä – vesijohtoverkostoa desinfioidaan kloorilla

Lohjalla Pusulassa sijaitsevan Hyönölän vesiosuuskunnan vesi tulee edelleen keittää 5-10 minuutin ajan, jos vettä käytetään juomavetenä tai ruuanlaittoon.

Peseytymiseen ja muuhun käyttöön vettä voi käyttää normaalisti.

Vesijohtoverkoston desinfiointi kloorilla on aloitettu.

Klooripitoinen vesi leviää verkostoon kulutuksen myötä ja saavuttanee kuluvan viikon aikana kaikki kiinteistöt . Desinfiointi aiheuttaa hajua ja makua verkostoveteen.

Veden klooripitoisuus on kuitenkin alhainen eikä aiheuta terveyshaittaa. Kloorin hajun tunnistaa hyvin. Suunnitelman mukaan kloorausta tehdään muutaman viikon ajan.

Vesiosuuskunnan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan Hyönölän vesiosuuskunnalle sähköpostitse outi.huttula(a)ttmu.fi , kun vedessä on havaittavissa kloorin hajua. Tällä pystytään varmistumaan siitä, milloin kloori on levinnyt koko verkoston alueelle.

Keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Keittokehotusta jatketaan kunnes laboratoriotutkimuksin saadaan varmistettua, että vesi täyttää laatuvaatimukset. Keittokehotuksen lopettamisesta tiedotetaan erikseen.