Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Purkukuntoisesta suojellusta kartanosta tuli vuosien työn jälkeen Alangon perheen koti

Asuminen: Purkukuntoinen, mutta suojeltu kartanorakennus. Hankala yhtälö ei pelottanut Tessa Alankoa, vaan hän oli kertomansa mukaan sekunnin sadasosassa valmis tekemään kaupat Nupurin kartanosta.

– Kun vaimo toi minut tänne, pidin häntä ihan hulluna ja sanoin, että et voi olla tosissasi, Neljä Ruusua -yhtyeen laulaja Ilkka Alanko muistelee.

Vuosien työn jälkeen Nupurin kartanosta tuli nelihenkisen Alangon perheen koti.

Hyvinvointi: Katja Virralla, 39, oli virka rikosseuraamuslaitoksella, missä hän teki sosiaalityötä nuorten kanssa. Kun hän palasi vanhempainvapailta, hän kuitenkin huomasi nuorten ongelmien pahentuneen ja alkoi uupua. Niinpä hän teki rohkean ratkaisun: hän jätti mahdollisen eläkeviran ja ryhtyi elämäntaitovalmentajaksi yksityisyrittäjänä.

Terveys: Länsimainen lääketiede on koko olemassaolonsa ajan vähätellyt, vääristellyt, diagnosoinut väärin tai jättänyt kokonaan tutkimatta naisten sairauksia, kertoo tuore kirja. Vielä nykyäänkin naisille tarjotaan lieviä rauhoitus- ja masennuslääkkeitä todennäköisemmin kuin kipulääkkeitä ja heidät ohjataan miehiä harvemmin diagnostisiin lisätutkimuksiin.

Työelämä: Työllisyyden kuntakokeilut ovat myllänneet työllisyyspalveluita vuoden 2021 alkupuolelta noin joka kolmannessa Suomen kunnassa. 118 kuntaa on alkanut kokeilla, miltä tuntuu, kun perinteiset TE-palvelut ja kunnat panevat hynttyyt yhteen ja alkavat yhdessä työllistää. Korona-aika on vaikeuttanut tehtävää, mutta silti monissa kokeilukunnissa ollaan uuteen toimintamalliin tyytyväisiä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!