Uudenmaan koronanyrkki ehdottaa isoa muutosta rajoituksiin – Avin päätös ehkä jo tänään

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa, että liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätös puretaan alueella kokonaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) arvioi Twitterissä, että se tekee päätöksen asiassa tänään perjantaina kello 16 mennessä.

Nykyiset liikunta- ja virkistystiloja koskevat sulkumääräykset ovat avi päätöksellä voimassa Husin alueella 7. helmikuuta saakka.

Uudenmaan koronanyrkin tiedotteessa todetaan, että koronan aiheuttama kuormitus alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkeana. Kuormituksen nousu näyttää nyt kuitenkin pysähtyneen ja kääntyneen jopa laskuun.

– Tämän vuoksi arvioimme alueellisessa koordinaatioryhmässä, että lain määrittelemät edellytykset rajoitusten jatkamiseen eivät enää täyty, vaikka tartuntojen suuri määrä kuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi, sanoo tiedotteessa ryhmän puheenjohtaja, Husin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.

Alueellinen koronan koordinaatioryhmä suosittelee aville lisäksi, että se muuttaa yleisötilaisuuksien rajoituspäätöstään. Helmikuun alusta kuun puoliväliin asti tulisi sallia tilaisuudet sisällä, joissa on istumapaikat ja enintään 50 henkilöä.

– On erittäin tärkeää, että jokainen kantaa oman vastuunsa: ottaa koronarokotteet, käyttää kasvomaskia aina julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä eikä tapaa oireisena muita ihmisiä. Olisi todella kurjaa ottaa takapakkia ja palauttaa rajoitukset, sanoo Ulander.

Koronarajoitukset lieventyvät: Tätä se tarkoittaa ravintoloille, kuntosaleille ja tapahtumille

Koronarajoituksia poistetaan alueittain – Vaikea ennakoida, koska voi palata normaaliin arkeen, sanoo THL:n ylilääkäri

Tässä ovat koronanyrkin uudet suositukset pääkaupunkiseudulle – Nämä tilat saisi avata

Uusi päätös voimaan huomenna – Nämä tilat pidettävä kiinni Hus-alueella

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut