Lohjan seurakunnan koronaohjeet muuttuivat: Tiloihin saa ottaa puolet enimmäishenkilömäärästä

Lohjan seurakunnan koronaohjeistus muuttui tiistaina seuraten Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin antamia uusia ohjeita. Ne perustuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avin) maanantaiseen päätökseen lieventyneistä kokoontumisrajoituksista Uudellamaalla.

Uudet rajoitukset jatkuvat näillä näkymin 22.2. saakka.

Suurin muutos Lohjan seurakunnan tapahtumien rajoituksissa liittyy väkimäärään: nyt tiloihin saa ottaa puolet tavanomaisesta tilojen sallitusta enimmäishenkilömäärästä. Istumapaikkoja ei tarvitse enää erikseen merkitä, ja Metsolan seurakuntakotia annetaan jälleen seurakuntalaisten käyttöön.

Pyhän Laurin kirkossa toimitetaan messu sunnuntaista 13.2. alkaen. Messut lähetetään Radio Dein kautta ja striimataan, ja osallistujamäärä rajoitetaan puoleen eli 275 ensimmäiseksi tulleeseen henkilöön. Seurakunnan muissa kirkoissa pidetään messut pyhäpäivinä harkinnan mukaan.

Avin määräykset eivät koske yksityistilaisuuksia, kuten muistotilaisuuksia, joihin seurakunta voi edelleen tarjota tiloja.

Papisto ja kanttorit eivät lähtökohtaisesti osallistu toimitusten jälkeen pidettäviin kahvitilaisuuksiin altistumisajan rajaamiseksi. Kasteet pyritään mahdollisuuksien mukaan ohjaamaan kirkkoihin.

Kaikissa tilaisuuksissa ja kohtaamisissa seurakunnan henkilökunta käyttää maskia, ja etäyhteyksiä suositaan yhteydenpidossa.

Vainajannäyttöjä on edelleen mahdollista järjestää, mutta niitä ei suositella, eikä seurakunnan henkilökunta ole niissä mukana. Näytöistä on aina sovittava erikseen. Koronaan menehtyneitä vainajia ei kuitenkaan saa näyttää.

Seurakunnan kokoavaa toimintaa pidetään huomioiden terveysturvallisuus ja tilarajoitukset. Kaikessa toiminnassa huomioidaan tartuntatautilain 58 § d -kohdan mukainen vaatimus lähikontaktien aiheuttaman tartunnan riskin ehkäisemiseksi.

Henkilömäärärajoitus ei koske lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa jatketaan kunkin tilan mukaisin rajoituksin.

Varhaiskasvatuksen, ja ensisijaisesti päiväkerhojen, toiminta pyritään turvaamaan. Varhaiskasvatuksessa ja kasvatuksessa noudatetaan Lohjan kaupungin koronaohjeita.

Tavoitteena on, että seurakuntatoimistot avautuvat 1.3. Aukioloajoista ilmoitetaan erikseen.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut