Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulli takavarikoi postipaketin, jossa oli 3,5 kiloa huumeita – Paljasti salakuljetuksen, jossa Suomeen tuotiin kymmeniä tuhansia annoksia

Tulli pysäytti Helsinki-Vantaalla elokuussa 2021 paketin, jonka sisältä paljastui noin kolme kiloa amfetamiinia ja puoli kiloa MDMA:ta, joka tunnetaan paremmin ekstaasina.

Lähetys johdatti Tullin laajan huumeiden salakuljetustoiminnan jäljille, ja nyt tapaus on siirtynyt syyttäjän syyteharkintaan. Takavarikoidun ja aiemmin Suomeen saapuneiden huumeiden katukauppa-arvon epäillään olleen noin 195 000 euroa.

Huumepaketin vastaanottajaksi selvisi varsinaissuomalainen mies. Tulli epäilee hänen vastaanottaneen aiemminkin huumelähetyksiä ja levittäneen aineita edelleen Suomessa. Mies on asunut rikoksia tehdessään Länsi-Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Esitutkinnan mukaan mies ehti ennen kiinni jäämistään vastaanottaa postitse yhteensä kaksi kiloa amfetamiinia ja kilon MDMA:ta. Tulli epäilee miehen vastaanottaneen kaikkiaan neljä huumepakettia.

– Epäilemme, että rikollisen toiminnan kohteena on ollut kymmeniä tuhansia käyttöannoksia. Olemme tutkineet tapausta törkeänä huumausainerikoksena ja tapauksen esitutkinnan aikana olemme tehneet yhteistyötä sekä suomalaisten että EU-maiden esitutkintaviranomaisten kanssa, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Kimmo Kaunisto.

Miestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista.

Tulli takavarikoi kotietsinnän yhteydessä muun muassa lähes 1 000 kirjekuorta, pieniä muovipusseja sekä vakuumikoneita. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös pienempiä määriä eri huumeita.