Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronanyrkiltä tuli nyt uudet suositukset työntekoon – Näin muuttuu koulujen maskisuositus pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun koronanyrkki suosittelee, että laajasta etätyöstä voidaan 1. maaliskuuta alkaen siirtyä asteittain etä- ja lähityön yhdistämiseen. Tätä voidaan suositella, koska koronatilanne on kehittynyt tasaisesti parempaan suuntaan.

Koronakoordinaatioryhmän kanta kuitenkin on, että alueella voimassa olevaa laaja maskisuositusta jatketaan. Maskin käytön jatkamista suositellaan edelleen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikille 12 vuotta täyttäneille, kun oleskellaan julkisissa sisätiloissa tai kuljetaan liikennevälineissä, joissa on myös muita ihmisiä.

Ryhmä suosittelee maskia käytettävän myös koulutiloissa kuudennesta luokasta ylös päin. Se kuitenkin linjasi, että 3.–5.-luokkalaisten maskisuosituksesta kouluissa voidaan luopua maaliskuun alusta lähtien. Maskia saa sen jälkeenkin halutessaan käyttää ja maskit saa edelleen koulusta.

Lisäksi koronanyrkki linjaa, että toiminnanharjoittajien ei ole edelleenkään syytä lieventää maskinkäyttöä koskevia käytäntöjään.

Ryhmän tiedotteessa muistutetaan, että rajoitusten poistuessa korostuvat ihmisten oma ja toiminnanharjoittajien vastuullisuus ja hyvät terveysturvallisuustoimet.

Lisäksi koronakoordinaatioryhmä suosittaa, että yksityistilaisuuksissakin noudatetaan terveysturvallisuudesta annettuja suosituksia, kuten vain täysin oireettomana osallistumista, hyvää käsihygieniaa ja riittävän etäisyyden pitämistä.