Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lohjan seurakunnassa alkaa avautumisen aika – toiminnan rajoitukset poistuvat

Lohjan seurakunta tiedottaa, että lähtökohtaisesti koronan aiheuttamat toiminnan rajoitukset poistuvat.

– Nyt alkaa avautumisen aika ja toiminnan suunnittelun, toteuttamisen ja yhdessä tekemisen aika, kirkkoherra Juhani Korte sanoo tiedotteessaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut yleisötilaisuuksien tai yleisten kokousten kieltämistä koskevan päätöksen tällä viikolla. Voimassa on vielä tämän viikon määräys, joka velvoittaa tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

–  Mitään toimintaa tiloissa ei ole määräyksen myötä kielletty eikä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä edellytetä, vaan määräyksen tarkoitus on tehostaa terveysturvallisuustoimia, Korte tiedottaa.

Normaaliin messukaavaan siirrytään laskiaissunnuntaina 27.2. Pyhän Laurin kirkon messut striimataan ja lähetetään Radio Dein kautta. 22.2. asti osallistujamäärä rajoitetaan 275 ensimmäiseksi tulleeseen henkilöön.

Seurakunnan työntekijät voivat nyt tehdä erilaisia kotikäyntejä. Kuitenkin esimerkiksi kasteita suositellaan pidettäväksi seurakunnan kirkoissa.

Tavoitteena on, että seurakuntatoimistot avautuvat maaliskuun alussa.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset ovat voimassa 30.6.2022 asti koko Suomessa. korte muistuttaakin sen tarkoittavan, että käsidesit ja maskit ovat esillä seurakunnan toimitiloissa.