Raaseporissa yhä korkeat koronan ilmaantuvuuslukemat

Kahden edellisen viikon aikana Raaseporissa on rekisteröity 757 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuus on 14 päivän ajalta 2 755 tartuntatapausta 100 000 henkilöllä. Luvuissa on huomioitu vain laboratoriovahvistetut testit, joten todelliset tartuntalukemat ovat oletettavasti korkeammat.

– Ilmaantuvuus on hieman alhaisempi kuin viime viikolla, mutta edelleen todella korkealla. Joulunpyhistä alkanut aalto jatkuu edelleen, ja covid koettelee nyt erityisesti lapsiperheitä, joka taas näkyy sairaspoissaoloissa työpaikoilla, tartuntataudeista vastaava lääkäri Åsa A. Westerlund Raaseporin kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Jos 5–11-vuotias lapsi sairastuu ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen alle 6 viikon kuluttua koronatautiin, suositellaan toista annosta 4–6 kuukauden kuluttua. Mikäli ensimmäisen rokoteannoksen ja sairastetun taudin välillä on yli 6 viikkoa, lapsi tai nuori ei suojan kannalta tarvitse toista rokoteannosta.

Toinen annos voidaan kuitenkin antaa myös lapsille ja nuorille, joilla ensimmäisen annoksen ja sairastetun taudin väli on ollut yli 6 viikkoa, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Siinä tapauksessa tulee huomioida, että rokotteen ottamisen ja sairastetun taudin välillä on mahdollisimman pitkä väli, vähintään 4 kuukautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut