Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SPR:n hätäapukeräys käynnistyi Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi

Suomen Punainen Risti on aloittanut hätäapukeräyksen humanitaarisen avun toimittamiseksi Ukrainan konfliktista kärsiville, kerrotaan Punaisen Ristin Lohjan osaston Facebook-sivuilla.

Kuka tahansa voi tehdä lahjoituksen esimerkiksi SPR:n nettisivuilla tai MobilePay-sovelluksen kautta numeroon 10900. 20 euron suuruinen avustus menee perille lähettämällä tekstiviestin SPR20 numeroon 16499.

Avustushaluinen voi myös tehdä lahjoituksen soittamalla numeroon 0600 12220. Soiton eli lahjoituksen hinta on 20,28 euroa sekä paikallisverkkomaksu tai matkapuhelumaksu.

Myös lipaskeräys ollaan käynnistämässä valtakunnallisesti. Länsi-Uusimaan tiedossa ei vielä ole, miten se näkyy Lohjalla.

SPR myönsi perjantaina katastrofirahastostaan 100 000 euroa Ukrainan konfliktin uhrien tukemiseen. Varat ohjataan kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa kontaktilinjan molemmin puolin apua sitä tarvitseville.

Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita. Se auttaa myös kadonneiden etsinnässä.