Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisin lupapalveluissa ruuhkaa: Lohjalla passin uusimiseen varattava kuusi viikkoa

Lupapalveluiden asiakasmäärä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on tällä hetkellä todella suuri, poliisi tiedottaa. Asiakkaita kiitetään sähköisten palveluiden hyödyntämisestä, mutta muistutetaan, että aikaa passin tai henkilökortin uusimiseen on varattava tarpeeksi.

Ajanvarauksen kautta sovitun ajan henkilökortin tai passin uusimiseen saa Länsi-Uudellamaalla juuri nyt Espoossa kolmen kuukauden päähän. Lohjan poliisiasemalla jono on kuusi viikkoa ja Raaseporissa neljä.

Kaikille asemille vapautuu lähes päivittäin peruutusaikoja, joita asiakkaiden kannattaa käydä seuraamassa poliisin ajanvaraussivuilla nettiosoitteessa https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe.

Lupapäällikkö Leena Höysniemi Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta toivoo tiedotteessa, että asiakkaat ennakoivat matkustusasiakirjojensa uusimisen ajoissa. Näin he voivat helpottaa omaa hakemustilannettaan.

− Esimerkiksi kevennetty menettely, jossa asiakas välttyy asioinnilta poliisiasemalla onnistuu, mikäli asiakas on jättänyt biotunnisteet kuuden vuoden sisällä ja nimi- ja henkilötiedot ovat pysyneet samoina. Nyt onkin hyvä kotona miettiä, milloin on edellisen kerran käynyt poliisiasemalla, Höysniemi sanoo.

Jos matkustusasiakirja on vanhentunut yli vuosi sitten, pitää asiakkaan asiakirjan uusimiseksi käydä poliisin lupapisteessä tunnistautumassa ja antamassa sormenjäljet.

Kaikki asiakkaat eivät voi tai halua odottaa ajanvarauksen kautta saatavaa aikaa. Se näkyy etenkin Espoon pääpoliisiasemalla ennennäkemättömän suurena ruuhkana. Esimerkiksi maaliskuun ensimmäisinä päivinä vuoronumeroasiakkaiden jonotusaika oli jopa kolme tuntia.