Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saitko vuoden 2021 äitiyspakkauksen? – Unilelu voi olla vaaraksi vauvalle, varoittaa Kela

Kelan vuoden 2021 äitiyspakkaukseen kuuluneessa Laiskiainen-unilelussa on mahdollisesti virheitä. Yksittäisissä unileluissa on todettu turvallisuutta vaarantava valmistusvirhe, kertoo Kela tiedotteessaan.

Vaaraa aiheuttaa tiedotteen mukaan se, että yksittäisten unilelujen saumoihin voi muodostua tuotteen normaalissa käytössä aukko, josta lapsi voi päästä käsiksi tuotteen sisällä olevaan vanuun. Kyse on yksittäisistä tuotteista ja yhdestä Kelaan toimitetusta tuote-erästä.

Kela neuvoo lelun saaneita tarkistamaan saamansa tuote. Tarkistus koskee tuote-erää, jonka tunnus on 56798/09-2020. Tieto tuote-erästä on sivusauman hoitolapussa.

Jos tuote on virheellinen, sen saaneet voivat tiedotteen mukaan ottaa yhteyttä Kelan äitiyspakkauksen jakelijaan eli Suomen kirjastopalvelu Oy:n korvaavan tuotteen hakemiseksi. Vain virheelliset tuotteet vaihdetaan uusiin.

Jos tuotteessa ei ole mitään vikaa, äitiyspakkauksen saaneiden ei ole tarpeen ottaa yhteyttä jakelijaan.

Tukesin päätöksellä tuote on päätetty vetää pois myynnistä ja muusta jakelusta. Päätös koskee vain yhtä tuote-erää. Uusia Laiskiainen-unileluja ei ole enää lähdössä Kelasta.

Kela jakaa vuosittain noin 30 000 äitiyspakkausta, joissa on yhteensä yli miljoona tuotetta.

Unilelun on valmistanut Tactic Games Oy.