Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Jätehuoltomääräyksiin on tulossa muutoksia, asukkaat voivat ottaa niihin kantaa

Uudenmaan jätelautakunta on valmistellut muutoksia jätehuoltomääräyksiin jätelautakunnan hyväksyttäväksi. Muutoksista on julkaistu kuulutus ja Kaikille kuntalaisille ja niille asianosaisille, joiden etua ja oikeutta jätehuoltomääräysten muutokset saattavat koskea, varataan mahdollisuus esittää mielipiteensä asiasta.

Määräyksiin esitettävät muutokset koskevat muun muassa kierrätyskelpoisten jätteiden erilliskeräysvelvoitteiden laajentamista, kompostoinnista jätehuoltoviranomaisille tehtävää ilmoitusta ja korttelikohtaista keräysjärjestelmää.

Lisäksi jätehuoltomääräyksiin on tulossa muutoksia liittyen siirtymiseen kunnan järjestämiin lietekuljetuksiin. Määräyksiin tulee muun muassa kohta saostus- ja umpisäiliöiden kunnossapidosta ja kulusta säiliöiden luokse. Saostussäiliöistä, johon kerätään pelkästään pesuvesiä, tullee velvoite lietteen poistamisesta vähintään kahden vuoden välein, samoin umpisäiliöille.

Mielipiteen voi toimittaa vapaamuotoisena ja kirjallisena viimeistään 13.4.2022 sähköisesti osoitteeseen ujlk@ujlk.fi tai postitse osoitteeseen Uudenmaan jätelautakunta, Munkkaanmäki 51, 08500 Lohja. Kuoreen tai viestikenttään merkintä ”Mielipide jätehuoltomääräyksistä”.