Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Mika Lahtisen intohimo soittimiin syttyi teini-ikäisenä – ensimmäisen viulunsa hän teki poikana pelkällä puukolla ja taltalla

Viulunrakentaja: Mika Lahtisen lapsuudenkodissa klassista musiikkia pidettiin elitistisenä. Se ei estänyt musiikkiin ja puutöihin hurahtanutta poikaa rakentamasta ensimmäistä viuluaan.

– Tein sen ilman sen kummempia taustatietoja pelkällä puukolla ja taltalla. Silloin äitikin sanoi, että taidat olla oikeasti asiasta kiinnostunut, hän kertoo.

Nyt 52-vuotiaan viulunrakentajan ja -korjaajan viulupaja on toiminut vuodesta 1998. Hän on opiskellut Suomen lisäksi Englannissa ja opettanut viulunrakennusta useissa kansalaisopistoissa.

Hoitoala: Pula henkilökunnasta koskettaa koko maata. Sairaanhoitaja Mira Antila on tottunut ottamaan yhteyttä asiakkaisiinsa tietokoneella, ja tämä säästää aikaa harvaan asutulla seudulla.

Maatalous: Jarkko ja Johanna Salonen lopettivat maitotilansa. He ennustavat, että kohta Etelä-Suomesta on vaikea löytää laiduntavia lehmiä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!