Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

YTK:n kysely: Lakimiehet tyytyväisiä palkkaan, mutta työkaverit oman alan huono puoli

Yleisen työttömyyskassa YTK:n jäsenilleen tekemä kysely paljastaa, että lakialalla palkkaus saa tutkimuksen parhaat arviot, mutta yhdessä suhteessa ala pitää perää. 11 prosenttia lakialan vastaajista kokee, että työkaverit ovat oman alan huono puoli. Luku ei ole suuri, mutta se on toimialoista selvästi eniten.

Kyselyssä eri alojen parhaita ja huonoimpia puolia tiedusteltiin osana Jäsenpulssi-kyselytutkimusta, johon vastasi lähes 20 000 YTK:n jäsentä.

Useimmiten oman alan hyvänä puolena pidetään työkavereita ja asiakkaita. Valtaosalla toimialoista yli 50 prosenttia vastaajista arvostaa juuri työn tarjoamia sosiaalisia kontakteja.

Työkaverit ja asiakkaat korostuvat työn hyvänä puolena etenkin matkailu-, majoitus- ja ravintola-alalla (69 prosenttia vastaajista) sekä yksityisellä sosiaali- ja terveysalalla (63 prosenttia). Valtiolla työskentelevistä näin ajattelee vain 43 prosenttia.

Yleisimpänä työn huonona puolena nähdään palkkataso. 55 prosenttia kaikista vastaajista mainitsee sen oman alansa huonona puolena. Poikkeuksia ovat ICT-ala ja lakiala, joilla alle neljännes vastaajista kokee matalien palkkojen olevan ongelma.

Merkityksellisyyden puute korostuu etenkin mainos-, markkinointi- ja viestintäalalla. Myös kaupan alalla ja finanssisektorilla koetaan työn merkityksellisyyden jättävän toivomisen varaa.

Jäsenpulssi-kyselytutkimus lähetettiin kaikille YTK:n jäsenille. Vastauksia kertyi yhteensä 19 797 kappaletta. Kyselyn vastausaika oli 4.–13.3.2022.