Mackenzie Melemed konsertoi Karjalohjan kirkossa

Yhdysvaltalainen pianotaiteilija Mackenzie Melemed esiintyy Lohjan kaupunginorkesterin solistina pääsiäisen jälkeisenä perjantaina 22.4. Karjalohjan kirkossa. MacKenzie ja me -niminen konsertti alkaa klo 19.

Mackenzie Melemed ihastutti vuoden 2017 Maj Lind –kilpailussa musikaalisella ja heittäytyvällä soitollaan sekä sujuvalla suomenkielen taidollaan. Maj Lind –voittaja on aito Suomi-fani, jopa siinä määrin, että hän asuu nykyisin Helsingissä.

Illan ohjelmistossa on Fanny Mendelssohn-Hensel: Alkusoitto orkesterille C-duuri (1826), Frédéric Chopin: Pianokonsertto nro 1 op. 11 (1830) ja Felix, Mendelssohn: Sinfonia nro 3 op. 56 “Skottilainen” (1842). Kapellimestarina on Jukka Untamala.

Puolalainen säveltäjä ja pianovirtuoosi Fryderyk Franciszek Chopin oli kaksikymmentävuotias säveltäessään ensimmäisen pianokonserttonsa. Hän soitti teoksen kantaesityksen itse yhdessä jäähyväiskonserteistaan ennen kuin jätti kotimaansa ja tuli uudessa kotimaassaan Ranskassa tunnetuksi etunimellä Frédéric.

Saksalaisen Mendelssohnin perheen neljästä lapsesta vanhin, Fanny Mendelssohn-Hensel oli tuottelias säveltäjä ja erinomainen pianisti. Noin vuonna 1830 sävelletty alkusoitto oli todennäköisesti tarkoitettu yhteen perheen viikoittaisista kotikonserteista. Lähes 500 teosta kirjoittaneen Fannyn pikkuveli Felix on perheen lapsista tunnetuin. Englannin kuningatar Victorialle omistettu kolmas sinfonia sai innoituksensa Felix Mendelssohnin Skotlantiin vuonna 1829 suuntautuneelta matkalta, vaikka valmistuikin vasta yli kymmenen vuotta myöhemmin.

Liput 20/25 euroa netticket.fi, ovelta 30 euroa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut