Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi jatkaa neuvotteluja Lappohjassa käynnissä olevan mielenosoituksen päättämiseksi

Mielenosoittajat pysäyttivät tiistaina 12.4. hieman kello 14 jälkeen kivihiiltä kuljettaneen junan. Juna oli matkalla Hangon Lappohjassa sijaitsevaan Koverharin satamaan. Poliisi aloitti tiistaina neuvottelut tilanteen ratkaisemiseksi, ja neuvottelut jatkuivat torstaina iltapäivällä edelleen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa.

Paikalla on tiistain ja torstain välisenä aikana ollut vaihtelevasti noin kymmenestä neljäänkymmeneen mielenosoittajaa. Osa heistä on kahlinnut itsensä kiinni kiskoihin junan etenemisen estämiseksi, ja osa on kiivennyt junavaunujen päälle. Poliisi on kirjannut tapahtumista rikosilmoituksen liikenteen häirinnästä. Rikosnimikkeet voivat täydentyä esitutkinnassa.

Koska junan pysäyttäminen ei vielä tähän asti ole vaikuttanut muuhun liikenteeseen, eikä sillä ole ollut välittömiä vaikutuksia sataman tai muiden tahojen toimintaan, poliisin ensisijainen tavoite on ratkaista tilanne neuvottelemalla. Poliisi kertoi torstai-iltapäivällä käyvänsä aktiivisesti keskusteluja niin paikalla olevien mielenosoittajien edustajien kuin muiden tapaukseen liittyvien tahojen kanssa.

Poliisi on ollut läsnä tapahtumapaikalla tiistaista alkaen. Poliisi hoitaa Hangon alueen hälytystehtäviä normaalisti.