Värikästä, kookasta tekstiilitaidetta pääkirjastossa Nummelassa

Vihdin pääkirjastossa Nummelassa on esillä tekstiilitaiteilija Tupu Hultin näyttely 28.4. asti.

Näyttelyn nimi Täältä tullaan! on kuvaava, sillä Hult on pitänyt vuoden 2018 lopulta asti melkein joka kuukausi näyttelyitä kirjastojen gallerioissa ympäri maata. Näyttelyitä on kertynyt jo yli neljäkymmentä.

– Tämä kirjastomissio alkoi ajatuksesta, että taiteen pitäisi olla kaikkien saavutettavissa helposti, lähellä ja edullisesti. Kirjastoja on ympäri maata pienilläkin paikkakunnilla, ja ne ovat maksuttomia. Samalla kun lainaa kirjoja tai käyttää muita kirjastopalveluita voi nähdä myös taidenäyttelyn. Vaikka ei olisi koskaan ennen ollut kiinnostunut taiteesta, voikin vaikka innostua. Ja kenties menee toiseenkin näyttelyyn, miettii Hult.

Sipoolainen Tupu Hult (73) on pitänyt näyttelyitä 1970-luvulta lähtien Suomessa ja ulkomailla.

Hultin tekstiilitaide on kookasta, värikästä ja omaperäistä. Hän on kehittänyt itse tekniikan kolmiulotteisiin teoksiin, jotka on pääosin valmistettu kierrätysmateriaalista. Aiheita syntyy luonnosta, maailmantapahtumista, tunteista ja muistoista.

Kaikilla teoksilla on tarina kerrottavana.

– Näyttelyssä on esillä valokuvakansio, missä on kerrottu näitä pieniä tarinoita, Hult vinkkaa.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut