Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lohjan sairaalan synnytystoiminta suljetaan väliaikaisesti lakon vuoksi – Tiistaista alkaen synnyttäjien on hakeuduttava Espoon sairaalaan tai Naistenklinikalle Helsinkiin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus sulkee Lohjan ja Hyvinkään sairaaloiden synnytystoiminnan riittämättömän henkilöstömäärän vuoksi. Hus tiedotti asiasta tiistaina.

Syynä sulkuun on hoitajajärjestöjen lakon aikana ilmennyt riittämätön suojelutyön määrä.

Lohjan ja Hyvinkään sairaaloihin ei oteta tiistaista 19. huhtikuuta alkaen sisään uusia synnyttäjiä. Sulku ei vaikuta osastoilla jo oleviin synnyttäjiin tai muuhun sairaalan toimintaan.

Synnyttäjien tulee hakeutua sulun aikana Espoon sairaalaan tai Helsingin Naistenklinikalle. Ennen synnyttämään saapumista synnyttäjien tulee soittaa synnytyssairaalaan.

Espoon sairaalaan synnyttämään tulevia pyydetään soittamaan numeroon (09) 471 82111 ja Helsingin Naistenklinikalle numeroon (09) 471 73488. Espoon sairaalassa synnytysten käynnistystä koskevissa asioissa pyydetään soittamaan numeroon (09) 471 82111. Naistenklinikalla synnytysten käynnistystä koskevissa asioissa voi soittaa numeroon 050 428 6842.

Husista kerrotaan, että sulun voimassaoloa arvioidaan lakon aikana jatkuvasti.

Hoitajajärjestöjen Tehyn ja SuPerin 20. helmikuuta alkava toinen lakko vaikuttaa päivystyksellistä ja kiireellistä hoitoa tarvitsevien potilaiden hoitoon useissa Husin sairaaloissa ja yksiköissä. Asiasta tiedotetaan myöhemmin suunnitelmien varmistuttua.

Lisätietoa Husin palveluista lakon aikana voi tarkistaa nettiosoitteesta hus.fi/lakko.