Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

72–22: Olympiakomitea äänesti Jan Vapaavuoren luottamuksesta - "Haluan uskoa, että asia on nyt perusteellisesti käsitelty"

Suomen Olympiakomitean tiistai-iltana kokoontunut jäsenistö on antanut puheenjohtajistolle luottamuslauseen. Äänet jakautuivat 72–22. Tyhjiä ääniä annettiin seitsemän.

Kritiikki on kevään mittaan kohdistunut varsinkin puheenjohtaja Jan Vapaavuoreen.

Viimeisimpänä kevään tapahtumia kommentoi painonnostaja Anni Vuohijoki, joka päätti erota keväällä Olympiakomitean urheilujäsenen paikalta. Vuohijokea epäiltiin seksuaalisesta ahdistelusta, joka osoittautui nopeasti katteettomaksi epäilyksi etenkin siksi, ettei tapaukselle löytynyt asianomistajaa.

Luottamusäänestyksen järjestämistä ehdotti Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani. Vapaavuori kommentoi tiedotteessa pitävänsä äänestystä perusteltuna.

– Haluan uskoa, että asia on nyt perusteellisesti käsitelty ja meidän tulee mennä yhdessä eteenpäin. Juuri nyt Suomi tarvitsee enemmän ja parempaa liikuntaa ja urheilua, Vapaavuori kommentoi.