Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lue lisää näköislehdestä: Puolison eläkkeelle jäänti voi rasittaa suhdetta

Uutiset: Pitkittyneen koronan diagnoosit ovat kasvaneet tämän vuoden aikana räjähdysmäisesti Suomessa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastosta. Suomessa on tänä vuonna hoidettu pitkittyneen koronaoireilun vuoksi jo lähes 12 800:aa ihmistä, kun luku viime vuonna oli 2 800. Luku on siis noin 4,5-kertaistunut. Eniten potilaita on Uudellamaalla, runsaat 4 370..

Hyvinvointi: Kun pariskunnalla on ikäeroa, voi käydä niin, että toinen on pitkäänkin eläkkeellä toisen vielä työskennellessä täyspäiväisesti. Tämä voi rasittaa parisuhdetta. Mari Hämäläinen, 52, ja Matti Estola, 64, ovat kuitenkin molemmat tyytyväisiä elämäntilanteeseensa.

Asuminen: Iina Laitinen päätti jo 15-vuotiaana alkaa seurustella motocross-ajaja Santtu Tiaisen kanssa. Sittemmin Laitisesta tuli Tiainen ja pariskunta päätyi asumaan ulkomailla. Sitten kotiseutu alkoi vetää takaisin ja Tiaiset ostivat vanhan hirsitalon, jonka katto vuoti. Ensiasunto oli teltassa pihalla, mutta talosta on tullut huone kerrallaan koti.

Henkilö: Mika Vanhanen, 57, tuli tutuksi puita istuttavana luokanopettajana. Nyt hän on tehnyt jo yli 20 vuotta töitä ympäristön hyväksi ja hänen nykyinen tittelinsä on treemaster.

Luonto: Luontopolkuja on käytetty Suomessa merkittävästi aiempaa enemmän koronapandemian aikana. Näyttää myös siltä, että lisääntynyt käyttö on ainakin osittain pysyvää eikä ole jäämässä pois, vaikka olemme palaamassa niin sanottuun uuteen normaaliin, kertoo ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Nieminen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!