Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Nykyajan ihannetyöntekijä ei olisi ollut kovin suosittu 1950-luvulla

Kotimaa: Tänä kesänä omakotiasujan pihaan saattaa ilmestyä kompostitarkastaja.

Tiede: Nykyisin työntekijän pitäisi osata brändätä itsensä ja multitaskata. Vielä 1950-luvulla hyvän työntekijän määritelmä oli kutakuinkin päinvastainen, kertoo tutkijatohtori Mona Mannevuo, 40. Hän tutkii työelämää ja etenkin työssä väsymistä sotienjälkeisestä ajasta tähän päivään.

Henkilö: Kun Anna Hanski kesällä 1997 esiintyi Leppävirran Konnustuvalla, hän ei osannut aavistaa, että kesällä 2022 hän tarjoilisi samassa paikassa muikkuja. Laulajalla on monta rautaa tulessa.

Ajassa: Espoolaiset yrittäjät Nora ja Mika Harlo näkivät taannoin sattumalta, että Kirkkonummen kunta oli myymässä Porkkalan vierasvenesataman. Nyt pariskunta näkee, että vierasvenesatama on heidän loppuiän projektinsa.

Ajassa: Ennen sanottiin, että lapsi on hankala, jos hän ei halunnut laittaa sukkia jalkaan. Kyse voi kuitenkin olla aistiherkkyydestä, joka saa sukat polttelemaan jaloissa. Annika Hämysen lastenkirja Apua, sukissani on lohikäärmeitä! sanoittaa aistiherkkyyttä lapselle ymmärrettävällä tavalla, mutta avaa sitä myös aikuislukijalle.

Ympäristö: Helsinkiläinen Ami Värtö, 39, on ilmastoaktivisti, jonka ääntä kuunnellaan ympäristöpiireissä. Hän käy aiheesta keskustelua Instagram-tilillään, jolla on jo 15 000 seuraajaa. Värtö ei usko, että ilmastonmuutosta ratkaistaan demokraattisin keinoin. Toisaalta ei hänen mukaansa ole myöskään syytä vaipua epätoivoon.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Lansi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!