Aiotko lähteä huomenna juhannuksenviettoon? – Vältä näitä reittejä, ruuhkat ja tietyöt hidastavat matkaasi

Juhannuksen menoliikenne on Fintrafficin tieliikennekeskuksen ennusteiden mukaan vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä päivänä (torstaina 23.6).

Myös juhannusaaton (perjantai 24.6.) aamupäivän tunteina menoliikennettä ennakoidaan olevan vielä runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin edeltävänä päivänä.

Paluuliikenteen piikki näkyy puolestaan juhannussunnuntaina (sunnuntai 26.6.).

Fintraffic muistuttaa tiedotteessa, että vilkkaimpina aikoina liikenne voi jonoutua ja ajoittaisia nopeuden alenemia voi esiintyä.

Suurimmat liikennemäärät ovat valtatiellä 9 Tampere–Jyväskylä, valtatiellä 6 Elimäki–Kouvola, valtatiellä 5 Lusi–Mikkeli sekä valtatiellä 4 Helsinki–Lusi. Lisäksi Turun saariston lautoille voi muodostua ajoittaisia jonoja.

Sunnuntain paluuliikenteessä jonoutumista voi esiintyä etenkin valtatiellä 4 Jyväskylä–Helsinki, valtatiellä 5 Mikkeli–Lusi ja valtatiellä 9 Jyväskylä–Tampere.

– Ajoreitti on hyvä suunnitella etukäteen. Esimerkiksi sellaiset reitit, joilla on tietöitä ja isoja juhannustapahtumia ruuhkautuvat mitä suuremmalla todennäköisyydellä. Huomioida kannattaa myös, että mahdollinen sadesää ruuhkaisimpina tunteina voi laskea nopeuksia huomattavastikin, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

Merkittävimmät liikennettä haittaavat tietyöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla valtateillä 4 välillä Kehä III–Koivukylä ja Kantatiellä 50 (Kehä III) välillä Juvanmalmi–Petikko.

Muita liikennettä haittaavia pääteiden tietöitä

Vt 4 Äänekoski Masonjoen silta

Vt 4 Kemi

Vt 4 Siikalatva

Vt 6 Lappeenranta välillä Mattilan

liittymä - Viipurintien liittymä

Vt 7 Porvoo välillä Harabacka - Skarpens

Vt 8 Liminka Tikkaperä

Vt 8 Eurajoki

Vt 9 Jämsä Haarajoki

Vt 25 Raasepori Karjaa

Vt 25 Raasepori Langansböle

Vt 25 ja Tie 186 liittymä Raasepori

Tie 183 Salo väilillä Perniö - Kemiö,

kaksi läheistä siltatyötä

Tie 189 Naantali Särkänsalmensilta

Tie 624 Jyväskylä Laahajoen silta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut