Joutsen uuvahti helteessä Hangossa – Pelastuslaitos sai tehtävän

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella oli tiistai-iltapäivällä kolmen aikaan Hangossa kuumuuteen liittyvä eläimen pelastustehtävä. Se sijoittui kahvila Neljän Tuulen Tuvan läheisyyteen.

– Joutsen pötkötteli noin viisi metriä vesirajasta kuumalla rantahietikolla. Se oli silmin nähden hyvin uupuneen oloinen ja antoi kävellä aika lähellä, paloesimies Janne Salomäki kuvailee havaintojaan.

Riittävän lähelle mentäessä joutsen lähti liikkeelle, jolloin selvisi, että sen jaloissa ei ollut vikaa ja siivetkin toimivat.

– Kannustimme hänet siihen viileään meriveteen, kun arvelin, että lämpöuupumuksesta on kysymys, ja näin se ilmenikin. Jahka hän pääsi siihen viileään veteen ja upottamaan nokkansa sinne, niin oikein silmin nähden rupesi virkistymään. Kaulan ryhti parani ja hän vähän aikaa pulikoi siinä, kunnes lähti tyytyväisenä uimaan ulapalle, Salomäki kertoo.

Tarinalla oli siis onnellinen loppu.

Kuumuus kurittaa yhtä lailla ihmisiä kuin eläimiä. Eläimen pelastustehtäviä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on melko taajaan, mutta näillä helteillä Salomäki ei ollut vielä saanut muita eläimen lämpöuupumukseen liittyviä tehtäviä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut