Raaseporin linnan vesiportin holvia korjataan kesällä

Raaseporin linnan vesiportin holvia korjataan kesällä, tiedottaa Metsähallitus. Työ kestää noin kuukauden, ja sen aikana linna on kävijöille normaalisti avoinna.

Linnan vesiportin luonnonkivistä muurattu tynnyriholvi sortui osittain vuonna 2020, ja siitä lähtien holvi on ollut tuettuna väliaikaisella puurakenteella. Holvin korjaustyöt toteutetaan tänä kesänä eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella.

Valmistelevat työt on jo aloitettu ja varsinaiset korjaustyöt alkavat nyt juhannuksen jälkeen.

– Holvinkorjaus on erityisosaamista vaativaa kivirakentamista ja käsityötä. Holvin sortumat ovat hyvin tavanomaisia vaurioita tällaisissa vanhoissa muuratuissa rakenteissa, kulttuuriperinnön erikoissuunnittelija Tuija Väli-Torala Metsähallituksesta kertoo tiedotteessa.

Korjaustyöt toteuttaa Kivityö Kaseva Oy. Urakan arkeologisesta valvonnasta ja dokumentoinnista vastaa Muuritutkimus Oy.

Snappertunan kylässä sijaitseva Raaseporin linna rakennettiin 1370-luvulla läntisen Uudenmaan hallintokeskukseksi. Linna pystytettiin helposti puolustettavalle paikalle, sisäsaariston saarelle korkeiden muurien, jyrkän kallion ja veden suojiin. Veden pinta oli tuolloin kaksi metriä korkeammalla.

Nyt korjattava vesiportti toimi yhtenä sisäänkäyntinä linnan itäiseen esilinnaan. Helsingin perustamisen jälkeen Raaseporin merkitys väheni ja linna hylättiin vuonna 1553. Osaltaan linnan hylkäämiseen vaikutti myös maankohoaminen, sillä meren vetäytyminen saaren ympäriltä heikensi puolustusasemaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut