Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesämökki paloi Lohjansaaressa – pelastuslaitos muistuttaa palovaroittimen tärkeydestä myös mökeillä

Kesämökki paloi yön tunteina Lohjansaaressa maanantaina 18. heinäkuuta. Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen kello varttia vaille yhdeltä yöllä.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle mökin terassi oli tuhoutunut palossa ja itse mökki oli tulessa. Kaikki asukkaat olivat päässeet ulos rakennuksesta. Myös rakennuksessa olleet kaasupullot oli saatu tuotua ulos.

Palokunta teki mökkiin sammutushyökkäyksen ja sai mökin sisätilojen palon sammutettua nopeasti. Palokunta pelasti mökistä kissan.

Mökin kattoa avattiin, jotta palokunta pääsi sammuttamaan ja jäähdyttämään vesikatteen alapuolisia rakenteita. Myös rakenteita purettiin palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

Paikalla oli useita yksiköitä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta ja ensihoitoyksikkö. 60 neliön mökki tuhoutui osin palossa ja kärsi vesivahinkoja. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Pelastuslaitokselta muistutetaan mökkeilijöitä varmistamaan, että myös kesämökiltä löytyy toimintakuntoiset palovaroittimet. Paristo kannattaa vaihtaa palovaroittimeen aina ennen mökkikauden alkua.