Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lue lisää näköislehdestä: Savustuspussin keksijän maine on säilynyt, vaikka menestysvuosista on aikaa – "Sain alussa kaiken", sanoo Tapani Tirkkonen, jolta syntyy yhä uusia ideoita

Henkilö: Tapani Tirkkonen koki kovia menestyksekkään savustuspussin keksimisen jälkeen 1990-luvulla. Tänä kesänä hän on jättänyt kaksi erilaista keksintöpatenttia: kattojen puhdistuslanan ja paljun itikkaverhon.

– Monilla menee niin puolin, että tienaavat koko elämänsä saadakseen hienon auton ja asunnon. Minulla kävi päinvastoin, sain alussa kaiken. Enää ei ajeta kalleimmalla autolla, eikä tarvitsekaan.

Ajassa: Suomen, Ruotsin ja Turkin välisissä Nato-neuvotteluissa kurdikysymys nousi vahvasti esiin. Suomen ja Turkin väliset sopimukset vaikuttavat tilanteeseen sodasta toipuvassa Syyriassa.

Suomen kurdeja huolestuttavat mahdolliset ihmisluovutukset ja asekauppa.

Kesätyö: Aivan omanlaisensa kesätyö on vetänyt Mathias Sihvolan jo seitsemänä vuonna Muumimaailmaan. Luokanopettajan opinnoista haaveileva Sihvola nauttii esiintymisestä ja lasten kanssa olemisesta.

Keikat: Madonna laittoi kesällä 2009 Suomen sekaisin. 85 000 katsojan keikka ruuhkautti lipunmyynnin ja tukki puhelinlinjat.

Maailmalta: Maailman terveysjärjestön turvalliseksi luokittelema lääkkeellinen raskaudenkeskeytys on laitonta Brasiliassa. Siksi naiset hankkivat lääkkeet pimeiltä markkinoilta vankeusrangaistuksia peläten. Julkaisemme The New York Timesin artikkelin kokonaisuudessaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!