Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Herukan kirpeys raikastaa ruoan

Uutiset: Sähköautopalot ovat vielä harvinaisia, mutta pelastajat odottavat niiden lisääntyvän, kun autokanta vanhenee. Sähköauton sammuttaminen vaatii altaan, johon auto voidaan upottaa. Muuten auto syttyy melko varmasti uudelleen.

Ruoka: Viinimarjat ovat monelle liian kirpeitä sellaisenaan, mutta ruoanlaitossa herukka raikastaa niin rasvaisuutta kuin makeuttakin.

Matka: Eero Järnefelt maalasi Tuusulassa perheenjäseniään, puutarhaa sekä Tuusulanjärven maisemia. Rentukka, silkkiuikku ja sammakko symboloivat hänelle Suvirantaa. Suvirannassa ja sen puutarhassa on mahdollista vierailla yleisöopastuksilla touko–syyskuussa. Opastuksille on ilmoittauduttava etukäteen. Kierrokset lähtevät Suvirannan vihreältä puuportilta.

Ajassa: Salla Helenius sai kesäkuussa idean. Hän päätti tarjota ventovieraille vähävaraisille tilaisuutta viettää päivää perheensä mökillä. Hän itse elää noin tuhannella eurolla kuukaudessa, joten vähävaraisten tilanne on tuttu. Hänelle oli aikoinaan järkytys huomata, miten tyhjän päälle putoaa, jos vammautuu työkyvyttömäksi.

Helenius toivoo, että ihmiset ottaisivat muut paremmin huomioon.

Musiikki: Suomalaisen metallimusiikin kivijalka Stratovarius ei laula lohikäärmeistä vaan uusi levy peilaa maailman nykytilaa.

– Olemme huolissamme siitä, selviääkö ihmiskunta. Esimerkiksi World on Fire -kappale kertoo ilmastonmuutoksesta ja on aika synkkä, kertoo laulaja Timo Kotipelto.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!