Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloite Lapsen oikeuksien viikon liputuksesta Lohjan kaupungintalolla

Lapsen oikeuksien viikon näkyvyyttä halutaan Lohjalla lisätä kaupungintalolla järjestettävän liputuksen avulla. Satu Nybäck teki asiasta aloitteen Lohjan Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puolesta kaupunginvaltuuston keskiviikon kokouksessa.

– Liputuksessa käytettävien lippujen suunnittelusta voi esimerkiksi järjestää koulujen välisen kilpailun, jotta lipuissa näkyvät lapsille ja nuorille tärkeät teemat. Liputuksessa olisi hyvä näkyä myös Unicefin lapsiystävällinen kunta -tunnus, todetaan aloitteessa.

Aloitteen ovat allekirjoittaneet myös Lotta Paakkunainen, Ana Maria Gutiérrez, Katriina Nousiainen, Birgit Aittakumpu, Matti Pajuoja, Tiina Liimatainen, Jouni Lindén ja vihreän valtuustoryhmän puolesta Laura Skaffari.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tänä vuonna 14.–20. marraskuuta. Teemaviikon tavoitteena on tuoda tutuksi YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen sisältöä kaikkien ikäryhmien keskuudessa.

Lohjalla lapsille, nuorille ja perheille on ollut tarjolla teemaviikon aikana monipuolista ohjelmaa. Viikkoa on lisäksi juhlistettu myös monin eri tavoin Lohjan varhaiskasvatuksessa, kouluissa, nuorisotaloilla ja kerhoissa.