Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjalle halutaan luoda vihjepalkkiojärjestelmä vahingonteosta

Lohjalla on tehty valtuustoaloite vahingonteosta maksettavasta vihjepalkkiosta. Aloitteen esitti Juhani Järvinen Lohjan Sosiaalidemokraattien

valtuustoryhmän puolesta keskiviikkona.

– Ehdotamme, että luodaan vihjepalkkiojärjestelmä. Vihjepalkkio maksettaisiin ilmoittajalle sen jälkeen kun tekijä/tekijät on saatettu korvausvastuuseen. Palkkion suuruus suhteutetaan vahingon rahalliseen arvoon. Tätä järjestelmää tulisi testata ja sen pohjalta päätetään, tehdäänkö tästä pysyvä, aloitteessa todetaan.

Siinä muistutetaan, että ilkivalta ja kaikenlainen vahingonteko on lisääntynyt määrällisesti ja että vahingonteot kohdistuvat niin yksityisten, eri yhteisöjen kuin kaupungin omaisuuteenkin.

– Kaupungille aiheutettujen vahinkojen korjauksiin kuluu vuosittain useita kymmeniä tuhansia euroja. Ilkivallan kohteina ovat rakennukset rikottuina ikkunoina, töhrittynä seininä, leikkialueiden kalusteet, istutukset, puusto, valaisimet, bussikatokset, murtojen jäljiltä kadonnut omaisuus, jne.

Aloitteen olivat allekirjoittaneet myös Ana Maria Gutiérrez-Sorainen (ML), Otto Wejberg (kok.), Tiina Liimatainen (vas.) Matti Pajuoja (vas.), Kokoomuksen valtuustoryhmän puolesta Kaj Sundqvist ja Vihreän valtuustoryhmän puolesta Laura Skaffari.