Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Suomessa on jo kymmeniä ellei satoja viinitarhaajia, mutta viiniä ei saa myydä – "Alko veisi kaiken taloudellisen hyödyn"

Juomat: Saako olla suomalaista viiniä? Pinot noir ja muut arvostetut viinirypälelajit kasvavat ilmaston muuttuessa jo Suomessakin. Niistä tehtyä viiniä ei vain saa myydä.

– Viinirypäleistä tehtyä alkoholijuomaa saisi myydä Alkossa, mutta se on raskaan työn takana ja Alko veisi kaiken taloudellisen hyödyn, Suomen viininkasvattajien yhdistyksen puheenjohtaja Kari Latvus kertoo.

Kesäladella Juha Quistin ja Anna-Maija Harikosken viinitarhassa kasvaa pinot noir -köynnöksiä.

Henkilö: Kiinnostus nukketeatteriin yhdisti suomalaisen Sarin ja siperialaisen Karimin. Jurttanukketeatteri Taiga-Maton tekijöiden tie kulki Pietarin ja Hakassian kautta Mustion rautatieasemalle. Esityksiä ovat inspiroineet esimerkiksi Karim Tsarkovin isoisän kokemukset talvisodassa.

Some: Sinkkuryhmät kiinnostavat somessa. Erityisen suosittuja ovat retkeilyyn ja ulkoiluun liittyvät ryhmät. Psykoterapeutin mukaan ihmisten kannattaisi etsiä mieluummin erilaista kuin mahdollisimman samankaltaista kumppania.

Maailmalta: Yhdysvalloissa monet ovat hylkäämässä periaatteen, jossa kirkko ja valtio pidetään erillään. Julkaisemme The New York Timesin artikkelin kokonaisuudessaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja myös 6 viikon koejakson avulla. Koejakson voit tilata tästä.