Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Avaruustekniikasta voisi tulla Suomen seuraava Nokia – datalla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä

Tiede: Yli puolet ilmastoon liittyvistä muuttujista voidaan mitata vain avaruudesta. Avaruustekniikan tuottamalla datalla onkin suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

– Olisimmepa aikanaan voineet valjastaa Nokialta vapautuneet osaajat avaruusteollisuuden käyttöön. Täältä voisi tulla Suomen seuraava Nokia, Astrofyysikko Sissi Enestam sanoo.

Ajassa: Pudonneen sota-ajan Pyry-lentokoneen ja hukkuneen lentäjän löytänyt Kari Ylönen päätyi puolessa tunnissa suoraan netti-tv-lähetykseen. Vaikka löytö oli surullinen, hän on iloinen kadonneen henkilön omaisten puolesta.

Ulkomaat: Lähes kaikkialla Saksassa on jälleen tänä kesänä kärsitty kovasta kuivuudesta. Maassa varaudutaan muuttuneen ilmaston haasteisiin: nyt suunnitellaan kasvillisuuden lisäämistä, uusia tapoja varastoida syksyn ja talven sadevesiä ja rungoltaan litteämpiä laivoja, joilla voi purjehtia, vaikka Reinin pinta laskee.

Julkaisemme Frankfurter Allgemeine Zeitungin artikkelin kokonaisuudessaan.

Luonto: Metsästysmatkailun konkari Petri Korhonen tietää, että onnistuneen jahtikokemuksen takana on paljon työtä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Länsi-Uusimaan verkkopalveluja myös 2 kuukauden jaksolla. Koejakson voit tilata tästä.