Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raasepori keskittää loka-marraskuussa lääkäripalveluja

Raaseporin kaupungin terveysasemilla on tavallista vähemmän lääkäreitä, minkä vuoksi kaupunki tekee väliaikaisia muutoksia palvelujen tarjontaan.

Loka-marraskuussa kaikki lääkäripalvelut keskitetään Tammisaaren terveysasemalle. Myös terveysasemien aukioloajat muuttuvat. Maanantaista 3. lokakuuta lähtien ne ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–14.15. Vaikka terveysasemat sulkeutuvat perjantaisin jo kello 14.15, puhelinpalvelu palvelee numerossa (019) 289 3000 kello 16:een asti. Jos hoitoa tarvitaan työajan ulkopuolella, voi kääntyä Päivystysavun puoleen. Se palvelee numerossa 116 117.

Myös neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa on lokakuussa liian vähän lääkäreitä, mutta raskaana olevien loppuraskauden lääkäritarkastukset ja vastasyntyneiden tarkastukset järjestetään.

Raaseporilaisia neuvotaan ottamaan tavalliseen tapaan yhteyttä Raaseporin terveyskeskukseen puhelimitse ja valita soittaessaan Karjaan tai Tammisaaren. Hoidontarve arvioidaan kuten aikaisemminkin ja potilas ohjataan eri ammattilaisten, etälääkärin tai lääkärin vastaanotolle. Joissain tapauksissa potilaalle voidaan tarjota hoitoa Lohjan terveyskeskuksessa.

Kaupunki tiedottaa heti, kun tilanne palaa normaaliksi.

Lääkäreiden rekrytointi tai sairaanhoitopalvelujen ostaminen yksityisiltä toimijoilta on ollut Raaseporissa vaikeaa.