Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmeniä sakkoja ja useita loukkaantumisia – Länsi-Uudenmaan poliisia työllistivät viikonloppuna muun muassa mopomiitti ja liikenneonnettomuudet

Poliisi totesi Länsi-Uudenmaan liikenteessä viikonlopun aikana muun muassa lukuisia kovia ylinopeuksia. Suurin osa näistä liittyi alueella järjestettyihin kokoontumisajoihin.

Lohjan ja Vihdin alueilla järjestettiin lauantai-iltana nuorten mopomiitti. Kirkkonummelta käynnistyi samaan aikaan autojen cruising-tapahtuma, joka keräsi poliisin arvion mukaan useita satoja osallistujia. Kummastakaan tapahtumasta ei oltu tehty poliisille ilmoitusta etukäteen.

Tapahtumien yhteydessä järjestettiin muun muassa laittomia kiihdytyskisoja, keulittiin vaarallisesti yleisön joukossa ja häirittiin tahallisesti poliisin toimintaa.

− Pyrimme olemaan ennalta estävästi näkyvästi läsnä tapahtumissa, mutta tästä huolimatta ylilyöntejä todettiin huolestuttavan paljon, kertoo komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista.

Tapahtumien valvonnan aikana poliisi kirjasi kolmetoista törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja yksitoista vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan sekä kirjoitti lukuisia sakkoja.

– Vajaat 50 sakkoa on erinäköisistä liikenteen vaarantamisista kirjoiteltu viikonlopun aikana. Osa toki liittyy muuhun kuin näihin kokoontumisiin, mutta kokoontumisten yhteydessä viritettyjä mopoja ja mopotemppuilua oli ihan riittävän paljon, Kontola sanoo.

Eriasteisissa liikenneonnettomuuksissakin loukkaantui viikonloppuna Länsi-Uudellamaalla poliisin mukaan useita ihmisiä. Esimerkiksi Lohjalla sunnuntaina alaikäinen kuljettaja loukkaantui vakavasti kaaduttuaan crossipyörällä syrjäisellä tiellä. Viikonlopun aikana Lohjalla sattui myös onnettomuus, jossa moottoripyörä ajoi pakettiauton kylkeen ja moottoripyöräilijä loukkaantui.

Mopomiitin osalta poliisi ei ole Kontolan mukaan saanut juurikaan ilmoituksia loukkaantumisista. Keulimisen seurauksena oli tapahtunut yksi jalan loukkaantuminen.

– Nämä eivät välttämättä aina poliisin tietoon tule, Kontola huomioi.