Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media | Länsi-Uusimaa vahvistaa asemaansa ja laajenee Karkkilaan – "Lohja edelleen ydinaluetta, sen uutisista emme tingi"

Länsi-Uusimaan levikkialue laajenee joulukuussa Karkkilaan. Jatkossa lehden levikkikuntia ovat Lohja, Siuntio, Raasepori, Inkoo, Vihti ja Karkkila.

Muutoksen taustalla on Karkkilan Tienoon julkaisemisen loppuminen tilattavana lehtenä. Samalla päättyy myös Vihdissä ilmestyvän tilattavan Luoteis-Uusimaa-lehden julkaiseminen. Joka kotiin jaettava Vihdin Uutiset sekä Karkkilan Tienoon keskiviikon kaupunkilehti jatkavat ilmestymistään.

Uudistuksen myötä Länsi-Uusimaa alkaa julkaista karkkilalaista uutissisältöä ja vahvistaa Vihdin uutiskattausta.

– Vaikka lehdestä löytyy jatkossa päivittäin karkkilalaisiakin sisältöjä, nykyisten levikkikuntien uutistarjonta ei vähene – Lohjan uutisista emme tingi, Länsi-Uusimaan päätoimittaja Päivi Kallo linjaa.

– Levikkialueen laajentaminen Karkkilaan on luontevaa, sillä se yhdessä lehden muiden kuntien kanssa on osa uutta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta. Asukkaiden liikkuvuus ja asiointi kuntien välillä on jo arkea, ja kiinnostus koko läntisen Uudenmaan kehittämiseen ja hyvinvointiin on yhteinen.

Lakkautuspäätös ei pidä sisällään henkilöstövähennyksiä, joten tutut toimittajat jatkavat lehtien parissa.

– Lohjan, Vihdin ja Karkkilan toimitukset ovat jo tottuneita yhteiseen tekemiseen ja alueelliseen ajatteluun. Puhummekin yhteistoimituksesta, jossa kaikki paitsi tuntevat toisensa myös alueen muut lehdet.

Luoteis-Uusimaan ja Karkkilan Tienoon tilaajat saavat joulukuun alusta alkaen mahdollisuuden siirtyä Länsi-Uusimaan tilaajiksi. Jokainen kummankin lehden tilaaja kontaktoidaan kirjeitse lokakuun loppupuolella.

– Kerromme kirjeessä, miten tilauksen muuttaminen Länsi-Uusimaan tilaukseksi onnistuu tai miten saamatta jäävien lehtien tilausmaksu palautetaan tilaajille. Odotathan kirjeen saapumista kotiin. Sinun ei tarvitse olla asian tiimoilta erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme, kertoo Etelä-Suomen Median kuluttajamyynnin johtaja Riia Kyllönen.

Syynä tilattavien lehtien julkaisemisen päättymiseen on lehtien talous.

– Luoteis-Uusimaa ja Karkkilan Tievoo ovat raskaasti tappiollisia.Tilaushinta on Suomen matalimpia, taloussuhdanne on tilaus- ja mainosmyynnin kannalta hankala ja samaan aikaan kulut nousevat inflaation myötä rajusti. Olemme pyrkineet kääntämään tilannetta kaikin mahdollisin keinoin, mutta se ei ole tuottanut toivottua tulosta, kertoo lehteä kustantavan Etelä-Suomen Media Oy:n paikallisjohtaja Karri Kannala.

Vihdin Uutiset jatkaa ilmestymistään normaalisti.

– Tulemme entisestään kehittämään sen sisältöjä, etenkin paikallisia ilmiö- ja tapahtumajuttuja. Lisäksi toimituksemme tuottaa jatkossa päivittäin Vihdin alueen uutisointia Länsi-Uusimaahan, Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja Aija Pirinen kommentoi.

Karkkilan Tienoo ilmestyy jatkossakin keskiviikkoisin laajasti jaettavana viikkolehtenä.

– Lisäksi toimitus tuottaa Karkkilan Tienoon vuosikymmenien aikana vakiintuneelta toimialueelta Karkkilasta, Pusulasta ja Nummelta journalistista sisältöä aikaisempaa enemmän Länsi-Uusimaa-lehteen, kommentoi Karkkilan Tienoon päätoimittaja Vesa Valtonen.

Vihdin Uutisten ja Karkkilaan Tienoon verkkosivuilla julkaistaan näköislehden ja painetun lehden juttujen lisäksi muutakin sisältöä, mutta tilaajille tarkoitettu paikallinen uutissisältö löytyy jatkossa Länsi-Uusimaan verkkosivuilta.