Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuutamoprinssi seikkailee Raaseporissa

Kulttuuritalo Karelian näyttämöllä koko perheen satunäytelmä Månskensprinsen.

Raaseporilaisen Kulttuuritalo Karelian tulevan talven näytelmässä seikkailee Månskenprinsen, Kuutamoprinssi. Koko perheen satunäytelmä saa ensi-iltansa 4. helmikuuta.

Månskensprinsen on kertomus prinssi Aurelianista, joka on kasvanut linnassa yhdessä äitikuningattaren ja kolmen keijun kanssa. Aurelian elää öisin ja nukkuu päivisin. Prinssi ei ole koskaan nähnyt aurinkoa eikä käynyt linnan ulkopuolella. Eräänä päivänä kaikki muuttuu, kun utelias Tea-tyttö kiipeää linnaan.

Näytelmä saa maailman ensi-iltansa Tammisaaressa.

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet fantasiakirjailija Maria Turtschaninoff ja dramaturgi Anna Simberg. Tarinan idea syntyi useita romaaneja julkaisseen ja kansainvälistä mainetta niittäneen kirjailijan mielessä jo vuosikymmeniä sitten. Päivänvalon se näki kansallisessa Ung Dramatik -projektissa, joka luo uutta näytelmäkirjallisuutta lapsille ja nuorille. Näytelmä oli tarkoitus esittää Wasa Teaterin isolla näyttämöllä jo keväällä 2020, mutta se jouduttiin pandemiarajoitusten takia peruuttamaan. Näytelmä saa siis maailman ensi-iltansa Tammisaaressa ensi helmikuussa.

Prinssi Aureliania esittää Edward Friis, joka esitti Peter Panin roolia Raaseporin kesäteatterista 2021. Friisin teatteriharrastus on saanut alkunsa Teatterikoulu Konfetista. Tean roolissa nähdään Alice Olin, joka on myös esiintynyt Raaseporin kesäteatterissa vuosina 2020 ja 2021. Olin harrastaa mm. tanssia Hurja Piruetissa.

Näytelmän muissa rooleissa nähdään Elvira Ahlfors, Ebba Andberg, Anna Bäckman, Kalle Dönsberg, Ines Eklund, Maya Hallgren, Astrid Holmberg, Edith Holmberg, Johannes Holmberg, Emma Kullberg, Carolina Landers, Kennet Lindholm, Fia Lundström, Erin Stenström ja Annina Vartio.

Fantasianäytelmään osallistuu 17 amatöörinäyttelijää, joista suurin osa on lapsia ja nuoria. Näytelmän ohjaa Marja Vuori ja lavastajana toimii Erik Salvesen.

Näytelmän ensi-ilta on 4. helmikuuta 2023. Esityksiä on 14 kappaletta 12. maaliskuuta asti. Liput tulevat myyntiin lokakuussa.