Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Vanhuksen autonomiaan puuttuminen on viimeinen keino, sanoo tutkija – "On oikeus tehdä valintoja, myös niitä irrationaalisia"

Vanhuus: Jos läheisellä ihmisellä on pitkälle edennyt muistisairaus, perheenjäsenille voi tulla kiusaus puuttua tämän itsemääräämisoikeuteen.

Autonomiaan puuttuminen on kuitenkin aina viimeinen keino, sanoo vanhuusoikeuden tutkija Henna Nikumaa.

– Niin kauan kuin ihminen ymmärtää päätöksensä ja sen seuraukset, hänellä on oikeus tehdä elämäänsä koskevia valintoja – myös niitä irrationaalisia,Nikumaa sanoo.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan: Suomi ja muut EU-maat ja Yhdysvallat tuskin voivat normalisoida suhteitaan Venäjään niin kauan kuin presidentti Vladimir Putin on vallassa, arvioi Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik.

Henkilö: Rocksellisti Elias Kahila sanoo, että sellolla on vielä mahdollisuuksia kaupalliseen läpimurtoon useissa musiikkigenreissä. Esimerkiksi Apocalyptica näytti, miten sello taipuu metallimusiikkiin.

Lemmikit: Monet eläinkaupat eivät pidä enää valikoimissaan pieneläimiä kuten hamstereita tai marsuja. Lemmikkijyrsijät hankitaan nykyisin yhä useammin suoraan kasvattajalta.

Hyvinvointi: Moni suomalainen kärsii nykyisin erilaisista vatsa- ja suolisto-oireista. Tämä näkyy apteekeissa, joista haetaan niihin usein apua.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Länsi-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Länsi-Uusimaan verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 9,90e/kk. Tilaa jakso tästä!