Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siuntion aseman parantamishanke etenee – Rautatien koepaalutukset ja paalututkimukset käynnistyvät maanantaina

Maanantaina Siuntiossa aloitetaan Osana Siuntion aseman parantaminen -suunnitteluhanketta suunnitteluvaihetta palvelevat paalututkimukset ja koepaalutukset.

– Nykyisiä radan alla olevia paaluja tutkitaan ja lisäksi radan viereen lyödään uusia koepaaluja. Töiden ja tutkimusten tavoitteena on selvittää, onko radan alla olevia vanhoja paaluja mahdollista hyödyntää aseman ja radan parantamisessa, kertoo projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta tiedotteessa.

Maanantaina 14.11. puretaan radan päällysrakenteita ja valmistellaan koepaalutusalueen pohjatöitä. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä jatketaan tutkimuksia. Työstä aiheutuu tiedotteen mukaan jonkin verran melua lähialueille.

– Yöllä tehtävä työ on hiljaisempaa. Päivällä paalujen lyömisestä syntyvä ääni kantautuu lähialueille. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä, sanoo työstä vastaava Jani Sinkkonen GRK Rail Oy:stä.

Väylävirasto on käynnistänyt yhteistyössä Siuntion kunnan kanssa ratasuunnitelman teettämisen loppuvuodesta 2022. Hankkeen suunnittelukohteena on Rantaradalla sijaitseva Siuntion liikennepaikka. Aseman palvelutasoa ja turvallisuutta parannetaan esteettömyysvaatimusten mukaiseksi.

Aseman laiturit nykyaikaistetaan, kulkuyhteydet laitureille parannetaan ja liityntäpysäköintialueet laajennetaan. Raiteiden ja lähiympäristön rakenteet parannetaan ja korjataan radan jatkuvan kunnossapitotarpeen poistamiseksi. Hanke toteutetaan Väyläviraston ja Siuntion kunnan yhteishankkeena. Ratasuunnittelu käynnistyy alkuvuodesta 2023 ja valmistuu kesällä 2024.