Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isännöintiliitto ottaa markkinaoikeuden päätöksen vastaan mukisematta – "Luottamus on elinehto"

Isännöintiliitto kertoo tiedotteessa ottavansa markkinaoikeuden tälle määräämät rapsut vastaan mukisematta. Markkinaoikeus on antanut päätöksen Isännöintiliittoa ja kuutta isännöintialan yritystä koskeneessa oikeudenkäynnissä.

Isännöintiliitolle määrättiin päätöksessä 65 000 euron seuraamusmaksu.

Markkinaoikeus toteaa päätöksessään, että Isännöintiliiton toiminnassa on tapahtunut virheitä vuosina 2014–2017.

– Päätöksen mukaan Isännöintiliitto on rikkonut kilpailulakia viestimällä hinnankorotuspaineista sekä olemalla aktiivinen ja aloitteellinen hintakeskustelussa. Markkinaoikeus on nyt päätöksensä antanut ja määrännyt meille seuraamusmaksun, jonka maksamme. Emme aio valittaa päätöksestä, sanoo Isännöintiliiton nykyinen toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva tiedotteessa.

Koro-Kanerva pyytää Isännöintiliiton puolesta anteeksi tapahtunutta ja sen aiheuttamaa luottamuspulaa.

– Luottamus on isännöinnille elinehto. Pyydämme anteeksi näitä toimia sekä niiden koko alalle aiheuttamaa mainehaittaa. Monet isännöitsijät, jotka eivät ole mitenkään olleet osallisia Isännöintiliiton hintoihin liittyvässä viestinnässä tai siitä käydyissä taustakeskusteluissa, ovat joutuneet kärsimään luottamuksen rikkoutumisesta. Luottamuksen rikkoutuminen on aiheuttanut myös taloyhtiöille vaivaa, Koro-Kanerva kertoo.