Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko ostanut tänä vuonna sähköauton, mutta et hankkinut hankintatukea? – Nyt on kiire jos haluat saada 2 000 euroa!

Oletko ostanut tänä vuonna täyssähköauton, mutta et ole vielä hakenut ostokseesi 2 000 euron hankintatukea? Nyt on jo kiire, sillä hankintatukihakemus pitää toimittaa liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin viimeistään 31. joulukuuta. Tukirahaa on jäljellä noin 700 sähköauton hankintaan.

Tukea voi hakea täyssähköauton ostamisen jälkeen. Auton ostaja tarvitsee tukihakemuksen liitteeksi autoliikkeeltä saamansa tilausvahvistuksen tai kauppasopimuksen.

– Jos teet hakemuksen tämän vuoden puolella, olet oikeutettu tukeen niin kauan kuin hankintatukirahaa riittää. Tuki voidaan myöntää ensirekisteröinnin jälkeen, vaikka ensirekisteröinti menisikin ensi vuoden puolelle, kertoo erityisasiantuntija Antti Hänninen tiedotteessa.

Tarkempiin edellytyksiin voit tutustua tästä. Hankintatuki voidaan myöntää yhden kalenterivuoden aikana yhden täyssähköauton hankintaa varten. Hankintatuki voidaan myöntää samaa henkilöautoa varten ainoastaan kerran. Tuen myöntämisen edellytyksenä on lisäksi se, että tuen tarkoitus ja tavoitteet täyttyvät myös valtionavustuslain mukaisesti.