Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläisen taidemaalarin Lotta Ingmanin teoksista kokonaisvaltainen kirja

Kuvituksena maalauksia, tekstinä ingmanin taidetta analysoivat Stephen Zepken ja Martta Heikkilän esseet.

Vihtiläisen taidemaalarin Lotta Ingmanin taiteesta on julkaistu suomen- ja englanninkielinen kirja Lotta Ingman: Teoksia – Works. Liki 80-sivuisen kirjan kuvituksena on Ingmanin maalauksia koko hänen tähänastiselta uraltaan.

Kirjassa Ingmanin taidetta analysoivat esseissään Wienissä asuva tutkija, filosofi Stephen Zepke ja estetiikan dosentti, Helsingin yliopiston tutkija Martta Heikkilä.

Kirjan julkaisua ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Konstsamfundet sekä Elli ja Artturi Hiidenheimon säätiö.

Kirja syntytarina alkoi vuonna 2018, kun Ingman valmisti isoa yksityisnäyttelyään Helsinkiin galleria Forum Boxiin.

– Luin kirjasarjaa Documents of Contemporary Art ja osaa Abstraction, jossa pysähdyin Stephen Zepken katkelmaan taiteesta. Koin sen läheiseksi ja tilasin koko kirjan, josta katkelma oli. Sain idean pyytää häntä pitämään luennon taiteesta ja hän tuli. Hän innostui töistäni ja tarjoutui kirjoittamaan tulevaisuudessa katalogitekstin näyttelylle. Tekstistä tulikin essee.

–  Pyysin myös filosofian tohtori Martta Heikkilää kirjoittamaan. Katalogitekstin sijaan tulikin kokonaisvaltainen kirja teoksistani aina valmistumisestani Kuvataideakatemiasta tähän päivään, kertoo Ingman.

Lotta Ingman (s. 1978 Porissa) asuu ja työskentelee Otalammella. Puoliso Arvid Hedin on taidemaalari hänkin. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Ingman opiskeli kuvataiteita Suomessa Kuvataideakatemiassa sekä ulkomailla Ranskassa ja Tanskassa. Hän on pitänyt monia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Viimeisin yksityisnäyttely oli marraskuussa Love is All Galleryssä Helsingissä. Ingmanin teoksia on hankittu useisiin taidekokoelmiin.

Lotta Ingman tuli vihtiläisille tutuksi myös Vihdin kunnan taidegallerian, Galleria Pictorin aiempana gallerianhoitajana.