Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Tunnetun fantasiakirjailijan esikoisnäytelmä saa lauantaina ensi-illan Tammisaaressa

Månskensprinsenin piti saada ensi-iltansa jo maaliskuussa 2020 Wasa Teaternissa, mutta juuri puhjennut pandemia esti näytökset. Esitykset peruuntuivat myös seuraavana keväänä. Nyt näytelmä saa lopulta maailman ensi-iltansa lauantaina 4. helmikuuta Tammisaaren Kulttuuritalo Karelian näyttämöllä.

– Olen erittäin iloinen siitä, että Månskensprinsen viimeinkin pääsee näyttämölle. Erityisen ilahduttavaa on, että se tapahtuu kotikaupungissani Raaseporissa, sanoo fantasiakirjailija Maria Turtschaninoff tiedotteessa.

Hän on kirjoittanut uuden perhenäytelmän yhdessä palkitun pitkän linjan näytelmäkirjailija, dramaturgi Anna Simbergin kanssa. Månskensprinsen on Turtschaninoffin ensimmäinen käsikirjoitus. Kirjailijana hänet on palkittu muun muassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnolla vuonna 2014. Turtschaninoffin Punaisen luostarin kronikoita -fantasiatrilogian teoksia on julkaistu yli 30 kielellä. Viime vuonna häneltä julkaistiin myös ensimmäinen aikuisten romaani, ruotsiksi Arvejord ja suomeksi Suomaa, jonka käännösoikeudet on myyty useisiin maihin, myös englanniksi.

Fantasianäytelmä Månskensprinsen puolestaan on kertomus prinssi Aurelianista, joka on kasvanut linnassa yhdessä äitikuningattaren ja kolmen keijun kanssa. Aurelian elää öisin ja nukkuu päivisin. Hän ei ole koskaan nähnyt aurinkoa eikä käynyt linnan ulkopuolella. Eräänä päivänä kaikki muuttuu, kun linnaa ympäröivässä kaupungissa asuva utelias, kummituksia ja aarteita etsivä Tea-tyttö kiipeää linnaan. Prinssi Aurelian kokee ensimmäistä kertaa päivänvalon, kaupungin hälinän ja tapaa muita ihmisiä. Kaupungissa prinssiä odottavat seikkailun lisäksi vaarat, joista kuningatar ei ole kertonut prinssille.

Näytelmän kantavia teemoja ovat oikeudenmukaisuus, ystävyys ja rohkeus, ja se voi herättää katsojassa tunteita ilosta suruun, myös pelkoon. Ikärajasuositus näytelmälle on seitsemän vuotta ja se on ruotsinkielinen. Kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Näytelmän ohjaa Marja Vuori ja lavastuksesta vastaa Erik Salvesen. Lavalla nähdään 17 amatöörinäyttelijää, joista valtaosa on 10–17-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Månskensprinsenin ensi-ilta on la 4.2. klo 17 ja näytöksiä on 14 kappaletta 12.3. asti. Keskiviikon 1.3. esityksessä myös viittomakielinen tulkkaus ja salissa on kuulosilmukka. Liput ovat myynnissä Netticket.fi-palvelussa.