Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Amorphikselle kaksi Emmaa – lohjalainen Tomi Joutsen on ollut metalliyhtyeen ääni pian 20 vuotta

Metalliyhtye Amorphis voitti kaksi Emma-patsasta perjantain Emma Gaalassa. Palkinnot pokkaa samalla lohjalainen Tomi Joutsen, joka on ollut yhtyeen laulaja vuodesta 2005 alkaen.

Vuoden metalli -Emman Amorphis sai Halo-albumistaan. Halo on Amorphiksen neljästoista vuosi sitten julkaistu studioalbumi.

Merkittävä on myös Vienti-Emma, jonka Amorphis voitti. Länsi-Uusimaa uutisoi Halon julkaisun jälkeen, että esimerkiksi keväällä 2022 käynnistyi Amorphiksen kuukauden ja 23 keikan pituinen Pohjois-Amerikan kiertue koronavarauksella. Ensimmäinen keikka oli New Yorkissa ja viimeinen Baltimoressa, ja siinä välissä esiinnytään USA:n lisäksi myös Kanadassa. (Länsi-Uusimaa 20.2.2022). Amorphiksella on vankka suosio myös mm. Etelä-Amerikassa.

Amorphikselta ulos uusi levy "Halo" ja huhtikuussa on lähtö 23 keikan Pohjois-Amerikan kiertueelle – Tomi Joutsen: "On hienoa päästä kiertueelle kahden koronavuoden jälkeen"

Tomi Joutsen on syntyperäinen lohjalainen ja asuu kaupungissa edelleen.

– Täällä ovat pitäneet kaverit ja se, että löysin jo nuorena hengenheimolaisia ja soittokavereita, Tomi Joutsen totesi (LU 20.2.2022).

Amorphiksen tuotannossa on enemmänkin lohjalaisuutta. Yhtyeen kappaleiden Kalevalasta kumpuavien sanoitusten takana on lohjalainen taiteilija Pekka Kainulainen.

Pekka Kainulaiselle tunnustus taiteesta lastensuojelussa – "Taide tarjoaa kontrollivapaan hetken vaikeassakin tilanteessa."

Emma Gaala on Musiikkituottajat ry:n järjestämä gaala, jossa palkitaan suomalaisen musiikkialan tekijöitä. Voittajille ojennetaan letti- ja sarvipäinen Emma-patsas.