Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Puutarhaseura jakaa auringonkukan siemeniä ilmaiseksi Lohjan juhlavuoden kunniaksi

Lohjanseudun Puutarhaseura juhlii 700-vuotiasta Lohjaa jakamalla ilmaiseksi auringonkukan siemeniä. Seura tiedottaa, että jaossa on matalaa Sunspot-lajiketta, joka kasvaa vain noin 40–50 senttiä korkeaksi.

– Se sopii siten kasvatettavaksi ruukuissa parvekkeellakin, puheenjohtaja Päivi Alanne sanoo.

Auringonkukka kylvetään joko suoraan kasvupaikalle kesäkuussa tai esikasvatetaan huhtikuussa. Esikasvatetut taimet istutetaan kasvupaikalleen kesäkuussa.

Auringonkukka valikoitui juhlavuoden kukaksi siksi, että se näyttävä, helppo kasvatettava ja kukkii juuri niihin aikoihin elokuussa, kun Lohjan juhlavuosi huipentuu. Auringonkukkaa ehdotti seuran pitkäaikainen jäsen Ilse-Maj Varsikko.

Ensimmäiset auringonkukan siemenet jaettiin seuran vuosikokouksessa. Niitä on jaossa kevään mittaan seuran tilaisuuksissa.

Vuosikokouksessa valittiin seuran puheenjohtajaksi nykyinen puheenjohtaja Päivi Alanne. Hallitukseen valittiin Esa Aaltonen, Erja Hinkkanen, Tuija Hynell, Liisa Jääskeläinen, Juha Kainulainen, Milla Kupiainen ja Sanna Moilanen.