Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautoilija, varo routaa keväällä! – "Auton pohja tulee nopeammin vastaan"

Sähköautoilijan kannattaa olla erityisen tarkkana keväällä, muistuttaa Fennia tiedotteessaan. Syynä on muun muassa se, että sähköautossa on pienempi maavara kuin tavallisessa henkilöautossa.

Fennian ajoneuvo- ja omaisuusvakuuttamisen johtaja Mikko Pöyhönen sanoo tiedotteessa, että varsinkin sähköautojen kuljettajien kannattaa kiinnittää huomiota teiden kuntoon. Sähköautoissa on usein tavallista pienempi maavara, koska sillä on saatu ilmanvastusta pienemmäksi. Kun akusto lisäksi sijaitsee auton pohjassa, on epätasaisella tiellä tavallista suurempi riski auton vaurioitumiseen.

‒ Monessa sähköautossa akuston suojaus voi olla auton pohjassa melko kevyt. Silloin routavauriot, tien epätasaisuus tai jäiset lumipenkat voivat herkästi vaurioittaa sähköauton akkua, Pöyhönen huomauttaa.

Tarkkana kannattaa olla esimerkiksi vesilammikoiden kanssa.

– Monesti lammikot ja notkot oletetaan matalammiksi kuin ne oikeasti ovat. Varsinkin sähköautossa auton pohja tulee nopeammin vastaan pienemmän maavaran vuoksi. Jos kosteutta pääsee auton sisälle ja sähkölaitteisiin, voi se aiheuttaa erilaisia häiriöitä ja korroosiota.

– Myös perinteisempi moottori voi vioittua vedestä, jos esimerkiksi vettä joutuu moottoriin ilmanottoaukon kautta, kun lammikko on riittävän syvä tai edellä ajanut auto on saanut veden lainehtimaan, Pöyhönen sanoo.

Hän kehottaa ottamaan yhteyttä huoltoon matalalla kynnyksellä, jos auto on osunut kuoppaan tai ajanut syvästä lammikosta.

‒ Vioittunut akku voi toimia arvaamattomasti, joten se joudutaan usein vaihtamaan kokonaan, Pöyhönen muistuttaa.

Kaskovakuutuksissa voi olla vaihtelua siinä, mitä ne kattavat ja minkälaiset omavastuut niissä on.