Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko tämän makeisen aasialaisesta ruokakaupasta? Voit olla vaarassa tukehtua – toimi ehdottomasti näin

Ruokaviraston saamien tietojen mukaan Suomeen on taas tuotu hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Lisäaineasetuksen mukaan lisäaineita E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 406, E 407, E 407a, E 410, E 412, E 413, E 414, E 415, E 417, E 418, E 425 ja E 440 ei saa käyttää minipikareihin pakatuissa hyytelömakeisissa.

Ruokavirasto kertoi asiasta tiedotteessaan.

Kielto koskee sellaisia makeisia, jotka ovat koostumukseltaan kiinteitä, puolijäykkiin minipikareihin tai minikapseleihin pakattuja hyytelömakeisia ja jotka on tarkoitettu kerralla syötäväksi puristamalla minipikaria tai minikapselia makeisen lennättämiseksi suuhun.

Mainitut lisäaineet voivat aikaansaada makeisen turpoamisen ruoansulatuskanavassa, jolloin hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran.

Nyt markkinoilla todetut hyytelömakeiset eivät ole pikarin mallisia, mutta muodostavat yhtä lailla tukehtumisvaaran käytetyn lisäaineen ja tuotteen muodon yhteisvaikutuksesta.

Tuotteita on ollut myynnissä laajalla alueella Suomessa erityisesti aasialaisia elintarvikkeita myyvissä elintarvikeliikkeissä.

Paikalliset viranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä viranomaisten tietämissä myyntipaikoissa.

Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää nämä ja vastaavat tuotteet.