Kulttuuri | Heurekan uudella isännällä on kristallinkirkas kuva tiedekeskuksen tarkoituksesta – samalla Mikko Myllykoski pääsee itsekin intohimonsa pariin

Heurekan kävijöistä peräti 99 prosenttia tulee tiedekeskukseen osana porukkaa. Siinä piilee Heurekan uudeksi toimitusjohtajaksi valitun Mikko Myllykosken mukaan suuri mahdollisuus.

– Heurekan näyttelyissä on mahdollisuus oppia uutta paitsi itsestään myös kanssakokijoista. Tiedekeskuselämykseen tuo oman lisänsä osallistujien elämänkokemus, Myllykoski sanoo.

Hänen mukaansa läheisistä saattaa paljastua Heureka-vierailun aikana uusia puolia, toisin kuin vaikkapa tutussa aamukahvipöydässä. Heurekassa voi yllättyä siitä, miten muut osallistujat reagoivat uuteen ja mistä he innostuvat.

– Ja yhteisestä kokemuksesta jää vahva, yhdistävä muistijälki, Myllykoski sanoo.

Heurekan toimitusjohtajana syyskuun alussa aloittaneelle Myllykoskelle tiedekeskus on hyvin tuttu. Hän tuli Heurekaan määräaikaisena työntekijänä rakentamaan Suomi 75 vuotta -näyttelyä.

– Ja nyt Suomi täyttää jo 103 vuotta! Myllykoski hymyilee.

Hän on työskennellyt Heurekassa elämysjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2002 alkaen. Sitä ennen hän työskenteli tiedekeskuksessa muun muassa suunnittelupäällikkönä.

Myllykoski kuvaa itseään pitkän linjan heurekalaiseksi ja tiedekeskusalan ammattilaiseksi, jolla on laajat kansainväliset verkostot. Hän on ollut näkyvä henkilö myös Heurekan tekemässä maailmanlaajuisessa näyttelyviennissä.

–  Heurekan näyttelyitä on muualla kuin Vantaalla nähnyt 20 miljoonaa ihmistä. Tikkurilassakin menee kohta 9 miljoonaa rikki.

Uudella johtajalla on kristallinkirkas kuva tiedekeskuksen tehtävästä ja tarkoituksesta.

– Heureka tekee tiedettä ymmärrettäväksi. Se on tärkeä ja hieno tehtävä niin yksilöiden kuin koko yhteiskunnan kannalta.

Tieteen tekeminen ymmärrettäväksi on Myllykosken intohimo. Siitä kertoo se, että hän on aiemmin kantanut kolme vuotta tiedetoimittajien puheenjohtajan valtikkaa.

Myllykoski haluaa, että hänen johtamansa Heureka on monenlaista yleisöä houkutteleva tiedekeskus, joka tekee aktiivista yhteistyötä erilaisten kumppanien, myös yritysten, kanssa. Yhteistyö on tärkeää jo rahan ja elinvoiman takia.

– Heureka saa tukea valtiolta ja Vantaan kaupungilta, mutta emme voi ajatella, että se tuki ainakaan kasvaisi.

Toimitusjohtaja mainitsee myös synergiaedun, jota Heureka voi ammentaa muista paikallisista toimijoista, esimerkiksi Backaksen alueelle suunnitellusta Muumi-teemaisesta elämyspuistosta.

Henkilö

Historiaa opiskellut tieteestä innostuva verkostoituja

Mikko Myllykoski, 56, aloitti Heurekan taustalla toimivan Tiedekeskussäätiön sr:n uutena toimitusjohtajana 3.9. 2020.

Kansainvälisissä tiedekeskusverkostoissa aktiivisesti toimiva Myllykoski on taustaltaan historioitsija. Hän on toiminut Heurekassa pitkään eri tehtävissä.

Heureka on 300 000:lla kävijällään yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut